Blog

Atenție

Stimați clienți!
În legătură cu rasppindirea COVID-19 pe teritoriul Republicii Moldova, cu scopul protejării sănătății clienților și a angajațiilor noștri, din data de 16.03.2020 show-room-ul SCAUNE.MD își sistează  temporar activitatea.
Deservirea clienților o efectuăm on-line.
Livrarea produselor comandate se efectuează luni, miercuri, vineri.
Puteți  lăsa comanda Dvs. la SCAUNE.MD,  e-mail sales@scaune.md sau  tel. 068 4444 99.
Mulțumim pentru  înțelegere!   STAȚI ACASĂ!

Scaun-cocon din ratan suspendat

Astăzi puține care cunosc că așa obiect de interior modern ca fotoliul suspendat a apărut în anii 50 al secolului trecut. Designer-ul danez Iorghen Ditzel a înventat acest model pentru fiica sa. Copilul a îndrăgit să petreaca timpul în el, citind sau jucînduse. În scurt timp acest model de fotolii deja a apărut pe rafturile magazinelor.


Mai tîrziu obiectul de mobilier a fost uitat, iar nudemult acest produs “nou” a început să ocupe poziții de top in vînzări. Acest model este nu doar unul practic dar și extrem de comod datorita dotarii cu perne moi. Design-ul ergonomic, materiale durabile și forma neobisnuita este cee ace atrage atenția majorității cumpărătorilor. Acest produs este nu altceva decît un loc comod împletit din rotang artificial, care se suspenda de carcasa cu ajutorul lantului. Fotoliile-cocon arată stilat și original.

Mulți copii se lasa adormiti de acest fotoliu, iar cei maturi se relaxeaza si iși indreapta gindurile in directii corecte.

Unii consumatori au dubii precum ca fotoliul nu va rezista greutatii unui matur, considerînd ca acesta este prevăzut pentru copii și adolescent. In fapt, fotoliile fiind la prima vedere fragil, in relitate pot suporta greutati de pina la 120kg. Insăși construcția este constituita din 3 elemente: coconul, bara de suspendare, baza. Toate componentele metalice sunt disponibile în cîteva culori.

                                                       Alegerea e a dumneavoastră!


Mecanisme pentru fotolii

Prețul unui scaun de birou depinde atât de calitățile sale externe, cât și de parametrii tehnici. Cu toate acestea, „partea leului” din costul unui scaun este mecanismul său. Vom vorbi despre el.


1. Mecanismul "PIASTRA". Piastra este cel mai simplu mecanism care funcționează numai în sus și în jos, prin reglarea mânerului, unde este apăsată supapa de ridicare a gazului. Instalat sub scaun. https://scaune.md/ro/5678802/

 


Pe multe scaune există și un mecanism de sprijin permanent pentru spate (Permanent contact), care conectează spatele scaunului și scaunul. Sub șurubul de plastic situat în dreapta utilizatorului este un arc. Când răsuciți, se contractă, înăsprirea spătarului sau invers, făcând mai ușoară înclinația. Cu celelalte două șuruburi, utilizatorul poate regla înălțimea spătarului, precum și muta spătarul la distanța dorită de scaun.


2. Mecanism de balansare "TILT" cu fixare. Acest mecanism este instalat pe multe scaune de director și seamănă cu un balansoar în intervalul 95 - 135 de grade. Cu o deviere completă a scaunului, picioarele persoanei așezate sunt rupte de pe podea (axa de înclinare este în mijlocul scaunului și marginea superioară se ridică la înclinare). La modelele mai scumpe, axa este compensată mai aproape de margine. Și acest lucru permite picioarelor să nu se ridice atât de mult, ceea ce este mai convenabil pentru utilizator.

Există trei reglaje în mecanismul TILT:
1. Scaunul este reglabil în sus și în jos, folosind o pârghie care acționează pe ascensorul de gaz.
2. Aceeași pârghie atunci când ajustați la dreapta, la stânga vă permite să „porniți mecanismul de balansare” sau să fixați scaunul în poziția de lucru - cu spatele drept.
3. Șurubul cu arc vă permite să reglați rigiditatea balansării, făcând balansul mai rigid pentru persoanele grele sau mai puțin rigid pentru lumină https://scaune.md/ro/5678788/


 


3. MULTIBLOCK - sunt plasate pe modele mai scumpe de scaune. Modifică unghiul scaunului în mod sincron cu modificarea unghiului spătarului, sub influența greutății utilizatorului, în cea mai optimă proporție (1: 3). Toate acestea asigură descărcarea coloanei vertebrale și așezarea pe scaune cu un astfel de mecanism este mult mai convenabil.

În plus, totul se adaugă prin fixarea scaunului în mai multe poziții (de obicei în 5), ceea ce este foarte convenabil pentru utilizator. De asemenea, folosind șurubul de sub scaun, puteți ajusta forța devierii spatelui în funcție de greutatea persoanei așezate. Efectul „anti-șoc” protejează împotriva basculării neașteptate sau lovirii spatelui scaunului atunci când este eliberat blocajul. Și, desigur, scaunul poate fi reglat în înălțime. https://scaune.md/ro/5678773/4. "ANYFIX" - mecanism foarte fiabil și funcțional.

Spre deosebire de Multiblock, este mai ieftin și vă permite să extindeți unghiurile de fixare posibile. Modul de balansare oferă o balansare liberă pe scaun cu posibilitatea de a regla forța de deviere sub greutatea persoanei așezate și de a fixa scaunul în orice poziție selectată. Sarcina estimată până la 120 kg.

Maneta dreapta:
- la apăsare - înălțimea scaunului este reglată;
  • sub presiune, scaunul coboară.
  • fără presiune în greutate (dacă te ridici de pe scaun) scaunul se ridică.

Maneta stângă:
- cu pârghia ridicată, mecanismul de balansare este activat;
- când pârghia face clic în jos - scaunul este blocat în poziția pe care ai ales-o
https://scaune.md/ro/5678696/


Anatomia scaunului

   În acest articol vom încerca să vă ajutăm din ce sunt fabricate scaune pentru calculator și la ce trebuie să acordați atenție la cumpărare.
Mulți cumpărători neglijează astfel de caracteristici precum: prezența unui mecanism bun cu ajustări, o pernă sub partea inferioară a spatelui sau o tetiere. De exemplu, un sincromecanism modern multifuncțional, cu fixări în diferite poziții, poate reduce semnificativ sarcina pe spate și poate adăuga confort.
Puteți alege un mecanism mai simplu și, prin urmare, mai puțin costisitor – mechanism de înclinare sau cum se mai numește - TILT. Cu acesta, scaunul balansa liber sau se va bloca în poziție orizontală.
Dacă nu ai nevoie de toate cele de mai sus și petreci foarte puțin timp pe scaun, atunci se va face un mecanism - o piastră, care reglează doar înălțimea scaunului.

   Scaun computer tapițerie. Pielea naturală este un material durabil, natural, care vă va dura mulți ani cu o îngrijire minimă. https://scaune.md/ru/5678683/

   Pielea ecologică - va dura mai puțin timp, dar este și plăcută la atingere și este apropiată de cea naturală în alte caracteristici.

   Piele artificială - un material mai ieftin decât pielea ecologică, are mai puține cicluri de abraziune și, în consecință, este mai puțin durabilă în utilizare. https://scaune.md/ru/5678750/

   Țesăturile utilizate la fabricarea scaunelor sunt de mai multe tipuri, variind de la simplă guler (preț mai mic, calitate mai mică, senzații mai puțin plăcute); la țesătură multistrat (respirabil). Dacă doriți să cumpărați un scaun din țesătură, vă recomandăm să studiați în detaliu problema tapițeriei. Este mai confortabil să stați pe o țesătură cu mai multe straturi sau cu o plasă simplă (în principal pe spate), scaunul are o rigiditate ideală și, așa cum a fost, aerisire naturală.    

   Ridicare cu gaz (sau cartuș pneumatic) - vă permite să ridicați sau să coborâți scaunele în medie cu 10-12 cm și să vă blocați în această poziție. Au dimensiuni diferite: mici, medii și mari.

Ascensoarele scurte pe gaz sunt amplasate în principal pe scaunele de conducere, deoarece au de obicei un scaun volumetric cu umplutură și, prin urmare, înălțimea de la podea până la scaun este convenabilă pentru persoana obișnuită.
Pe toate celelalte scaune există un cartuș mediu (standard). Ascensoarele cu gaze mari sunt rareori utilizate, de exemplu, pentru scaunele de casierie.https://scaune.md/ru/5678845/

   Baza integrală din plastic - un singur design realizat din diverși compuși plastici. În ciuda opiniei puternice despre fragilitate, cu o formulare potrivită, poate rezista la o sarcină de până la 1000 kg.https://scaune.md/ru/5678841/


Baze combinate - un design sudat metalic cu cinci fascicule este acoperit cu carcase de plastic. https://scaune.md/ru/5678805/

                                                                         


Baza cromată - construcție metalică cu acoperire cromată. Diferentele în oglindă strălucesc. https://scaune.md/ru/5678712/


Baza din aluminiu este una dintre cele mai scumpe soiuri atunci când aluminiu este ușor lustruit și acoperirea devine moale. https://scaune.md/ru/5678906/


   Roți de plastic. Negre pot zgâria podeaua în timpul utilizării îndelungate. Pentru a evita deteriorarea podelelor, puteți utiliza role speciale cu o inserție moale sau puteți folosi o covorașă de protecție sub scaun. Când înlocuiți roțile, acordați atenție diametrului arborelui! Pentru diferite cruci, acest diametru poate fi diferit.


                                                                                                     


   Cotiere. În primul rând, pentru confortul utilizării, pentru a scăpa de tensiune pe mâini în timpul funcționării. O excepție sunt scaunele pentru copii, unde cotierele nu sunt adesea instalate pentru a împiedica copilul să se învârtă peste scaun. Pot fi din plastic, metal, cu diferite suprapuneri, din lemn. De asemenea, pot avea ajustări suplimentare: schimbați înălțimea, mergeți înainte și înapoi, rotiți.


                                                                       


   Perna sub partea inferioară a spatelui. Pernele simple transversale sub partea inferioară a spatelui sunt disponibile pe multe scaune, sub formă de proeminență mică. Există, de asemenea, astfel de scaune în care role poate fi reglat în înălțime și adâncime. Adesea folosit pe modele cu spatele ochiurilor pentru a sprijini coloana vertebrală în poziția corectă.

   Tetieră. Dacă pe scaunul tău de lucru nu există tetiere, atunci pierzi ocazia de a oferi coloanei cervicale odihna necesară în timpul zilei. Prin urmare, atunci când cumpărați un scaun, acordați atenție prezenței acestei piese. În scaunele moderne, tetierele sunt fie sub formă de opțiune suplimentară (cu posibilitatea de reglare), fie de staționare.

Puteți cumpăra un scaun după criterii alese accesând magazinul online sau din showroom-ul Scaune.md ce se află în Chișinău.

Pentru ce scaunul este echipat cu mecanismul BIOSWING

Șezutul pe scaun pentru o lungă perioadă de timp, creează adesea disconfort, dureri de spate și dureri musculare. Pentru a scăpa de aceste probleme, inginerii de la HAIDER BIOSWING au sugerat utilizarea elementelor de înclinare cu sensibilitate ridicată - integrate într-un mecanism 3 dimensional . Acesta captează și transformă automat impulsurile vitale minore, cum ar fi bătăile inimii, respirația, într-o mișcare cu o anumită frecvență biologică, acționînd funcția posturală a sistemului nervos central - în special activarea părților sistemului musculo-scheletic, care nu impune efortul fizic. Mecanismul BIOSWING activează și antrenează mușchii, articulațiile și discurile intervertebrale ale sistemului musculo-scheletic.