Blog

Cum să alegeți mobilierul potrivit pentru un restaurant, cafenea, bar. Sfaturi de la specialiști Scaune.md.

În primul rând, pe scurt, despre evident.

Estetică și funcționalitatea mobilierului ar trebui să se încadreze în proiectul și în conceptul general al localului. Arhitectul sau proiectantul, fiind expert, se bazează nu numai pe calitățile estetice ale mobilierului, ci și pe funcția mobilierului și a spațiului din localul vostru, respectiv, ei sunt persoane care fac decizii referitoare la design localului.

În primul rând, definiți și aprobați întregul buget.

Industria modernă a mobilierului oferă soluții pentru toate restaurantele, barurile și cafenelele. Dacă conceptul unității dvs., necesită calități speciale, care nu sunt tipice pentru mobilierul de serie, atunci produsul de care aveți nevoie, poate fi întotdeauna făcut la comandă. Este important să calculați bugetul înainte de a comanda mobilă și, pe baza acestuia să selectați produse.

Împărțiți zonele din unitatea dvs. în funcție de flux potențial a oaspeților.

Fluxul de vizitatori în localul dvs. este un criteriu previzibil, chiar la etapa de planificare. Împărțind zonele în funcție de flux potențial a oaspeților, puteți înțelege dacă ar trebui să vă concentrați mai mult asupra esteticii mobilierului sau a durabilității. În secțiunea cu mobilier din plastic de pe site-ul nostru, veți găsi modele excelente de mobilier pentru terase sau zone cu un flux mare de vizitatori. În secțiunea de mese, veți găsi opțiuni care pun mai mult accent pe confort și ergonomie în utilizare.

Alegeți mobilierulu produs special pentru segmentul HORECA.

De obicei, prețul pentru astfel de produse este mai mare, acest lucru se datorează performanței ridicate și igienei produsului. De exemplu, produsele brandului turc Sandalyeci sunt create în principal pentru restaurante și hoteluri din întreaga lume. Fabricate din lemn natural de înaltă calitate, aceste produse vor dura mai mult și sunt ușor de reparat dacă sunt deteriorate.

Subtilități și nuanțe la alegerea scaunelor de bar.

Când comandați scaune de bar, fiți atenți la dimensiunea pentru că mărimile scaunelor de bar nu sunt standardizate. Pentru a obține modelul optim, măsurați înălțimea blatului de bar; un model selectat corespunzător lasă consumatorului 25-35 cm de spațiu între scaun și blat.

Un restaurant este în primul rând o afacere. Tratați procurarea de mobilă ca o investiție.

Cel mai important atribut al mobilierului pentru HORECA este fiabilitatea și durabilitatea. Alegând un model de înaltă calitate, nu numai că vă protejați din cauza unei durate de viață îndelungate, dar vă și salvați-vă de probleme suplimentare asociate uzurii și daunelor frecvențe în timpul utilizării active.

Caracteristici ale alegerii meselor pentru restaurante și cafenele.

Mesele nu reușesc mai rar decât scaunele sau scaunele. Principalul lucru este să le monitorizați starea și, atunci când alegeți, vă puteți concentra mai mult pe igienă produselor. Anumite modele sunt ușor de curățat. Cunoașteți modelele de mese pentru mese oferite în magazinul online și în showroom-ul Scaune.md. Rețineți că anumite structuri sunt mai ușor de păstrat.

Aflați mai multe despre cum să selectați mobilierul pentru un restaurant și să organizați spațiul public pe site-ul partenerilor noștri - Cabinet Plus, lideri în crearea și organizarea de spații de birouri și publice în Moldova.

Învingeți disconfortul împreună cu Scaune.md 


Cum să alegeți o masă pentru bucătărie. Sfaturi de la experții din Scaune.md


Masa în bucătărie sau sufragerie este un loc în care familia și prietenii se adună împreună pentru a lua masa, a împărtăși ultimele știri importante pentru întreaga familie sau pur și simplu pentru a savura momentele plăcute. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că mulți oameni aleg cu atenție masa. Dar, nu uitați cât de importantă este această alegere, deoarece o masă de înaltă calitate vă va servi mulți ani, iar o alegere greșită duce nu numai la pierderi financiare, ci și la o dispoziție scăzută. 

Cel mai rău lucru este dacă ați cumpărat deja un produs de calitate rea și sînteți nevoiți să-l folosiți timp de mulți ani.

Am adunat sfaturi de la experții Scaune.md pentru a vă ajuta să evitați greșelile obișnuite atunci când alegeți o masă pentru bucătărie.

Cum să alegeți un stil de masă.

Nu este vorba doar de estetică și de design utilizat în proiectarea și crearea unei mesei, ci în primul rând despre stilul vostru de viață. Modul în care vă comportați în familie și societate ar trebui să se reflecte în toate deciziile dvs., în special în alegerea produsului care vă va servi mult timp, precum masa în bucătărie.
Un alt aspect important este stilul preexistent al bucătăriei sau al sufrageriei. Produsul pe care îl alegeți trebuie să fie țesut organic în spațiu.

Alegeți o masă în bucătărie sau sufragerie pe baza funcției sale.

Trebuie să faceți alegerea în funcție de sarcinile pentru care folosiți spațiu în bucătărie și de locul unde se află masă. Dacă familia voastră des se strânge la masă, și spațiul vă permite, atunci o masă spațioasă care poate găzdui toți membrii familiei dvs. este perfectă pentru. Sunteți liberi să alegeți modelele cu design sofisticat.

Dacă, totuși, alegeți o masă pentru o bucătărie mică și de multe ori nu numai mâncați doar la masă, ci și gătiți. În așa caz vă recomandăm cu să alegeți mese cu un design mai neutru și materiale mai rezistente. O astfel de masă vă va încânta mai mult timp și va economisi spațiu prețios.

Cum să alegeți dimensiunea mesei pentru bucătărie.

Adesea, cumparatorii aleg dimensiunea mesei pe baza dimensiunii camerei în care va fi amplasat mobilierul, uitând complet să țină cont de sarcinile pe va rezolva masă aleasă. De exemplu, dacă rareori găzduiți mulți oaspeți, iar în restul timpului stați la masă într-un grup mic, alegeți o masă pliabilă. Așa model va economisi spațiu în casa dvs. și va crea mai mult loc pentru alte activități.

Ce formă de masă să alegeți pentru bucătărie.

Există două forme clasice de masă -  formă rotundă sau pătrată. De fapt, aceasta este o alegere destul de dificilă și importantă, fiecare opțiune are avantaje și dezavantaje pe care trebuie să luați în considerare când alegeți un anumit produs.

De exemplu: o masă rotundă, cu o dimensiune similară, va găzdui mai multe persoane, menținând în același timp capacitatea de a se deplasa liber în jurul camerei. În același timp, la o masă pătrată sau dreptunghiulară, cu o dimensiune similară, găsiți mai mult spațiu pentru mâncare. Respectiv, o masă rotundă înseamnă mai mult loc pentru bucate, iar, o masă pătrată - mai mult loc pentru oaspeți.

Alegerea între masa ovală sau dreptunghiulară se bazează pe sarcinile și spațiul în care va fi amplasată aceasta. Dacă de multe ori primiți oaspeți și aranjați sărbători cu o familie numeroasă, atunci masa rotundă, este cel mai probabil, potrivită pentru dvs. În caz contrar, acordați o atenție specială meselor pătrate sau optați pentru o variantă din “mijlocul de aur” și alegeți o masă ovală.

Învingeți disconfortul împreună cu Scaune.md
Scaune.md - secretele alegerii mobilierului pentru studii


Nu am avut suficient timp să ne recuperăm de la izolare, dar deja a venit și perioada de pregătire pentru școală. Este dificil de spus dacă copiii vor începe studii la școală sau la distanță. Indiferent de răspuns la această întrebarea, trebuie să pregătiți nu numai creioane și cărți, ci și un loc pentru studii.

Fotoliul și masa pentru copii trebuie să respecte „regula unghiului drept”.


Dacă fotoliu a fost ales corect, unghiul în genunchi, partea inferioară a spatelui și coatele a utilizatorului trebuie să fie în poziția de 90 de grade. Aceasta poziția este optimă pentru un corp ce crește. Cotierele sunt rareori folosite pe fotolii pentru copii, fără cotiere le este mai ușor să respecte această regulă. Partea din spate a scaunului POLLY are o proeminență specială în regiunea lombară și marginile laterale. Acest sistem duce la evitarea oboselii și menținerea posturii corecte.

Alegeți materialele potrivite. Toate opțiunile oferite de industria mobilei au pro și contra. Acordați o atenție deosebită acestei probleme atunci când comunicați cu un consultant. De exemplu, masa JULIA este realizată din lemn natural și se adaptează dimensiunilor utilizatorului.


Mobilierul trebuie să fie potrivit pentru toți membrii familiei.


Această regulă este relevantă pentru familiile cu mulți copii sau familiile în care adulții și copiii împart același loc pentru studii și muncă acasă. Posibilitatea de ajustare flexibilă a scaunului, permite mai multor membri ai familiei să folosească pe rând scaunul. De exemplu, setările flexibile ale modelului ALFA permit tuturor membrilor familiei, atât adulți cât și copii, să utilizeze scaunul.

Ergonomia biroului ar trebui să se potrivească sarcinii și stilului dvs. de activitate. Dacă sînteți un susținător al minimalismului și funcționalismului, atunci modelul B-41 este perfect pentru Dvs. Suportul din plastic împiedică alunecarea iar designul laconic nu vă va distrage de la activitatea voastră.


Acordați atenție modelelor cu design neutru.


Gusturile se schimbă cu timpul, alegeți un model care vă va plăcea și peste câțiva ani. Designul laconic nu vă va distrage atenția și vă va permite să vă concentrați asupra principalului lucru. De exemplu, fotoliul COCO este un model minunat, cu un design laconic.

Alegeți un birou de studiu ușor de păstrat curat și fără praf. Calculatorul și laptopul va fi mai protejat de praf datorită acestui fapt, iar curățenia și ordinea vor crea o dispoziție mai pozitivă. De exemplu, masa B-33 este ușor de curățat, datorită bazei sale din sticlă și mulțumind sertarelor care oferă loc pentru toate lucrurile mărunte.

O poziție confortabilă la masă îi oferă utilizatorului:

 • Concentrație crescută.
 • Stimulează perseverența.
 • Îmbunătățește circulația sângelui.
 • Protejează sistemul musculo-scheletic.

                                              

  Învingeți disconfortul împreună cu Scaune.md
Sandalyeci este o meserie adusă la nivelul artei.

Brandul Sandalyeci oferă o gamă vastă de mobilier din lemn natural și oțel. Fondat în 2002, brandul a câștigat deja încredere atât în rândul oamenilor de afaceri, cât și în rândul consumatorilor obișnuiți, care apreciază materialele naturale la un preț rezonabil.

 • Mobilierului Sandalyeci - alegeți fiabilitatea naturală.

Compania Sandalyeci folosește doar lemn masiv în produsele sale. Lemn este uscat în condiții naturale timp de un an și jumătate, apoi piesele solide selectate intră în producție, sistem de producere garantează rezistența și durabilitatea produsului.

 • Mobilierul Sandalyeci este o meserie adusă la nivelul artei.

Producerea mobilierului Sandalyeci este un proces modern, gândit până în cele mai mici detalii. Multe etape de producere sunt complet automatizate, dar există lucruri care nu sunt încă disponibile pentru mașină. De aceea, asamblarea, finisarea și vopsirea se realizează în totalitate manual.

 • Fiabilitatea produselor Sandalyeci dovedită de mii de restaurante.

Mobilierul Sandalyeci se încadrează perfect în orice interior, dar este destinat în primul rând restaurantelor, cafenelelor și barurilor.  Faptul că Sandalyeci este alegerea restauratorilor profesioniști din întreaga lume, oameni care apreciază nu numai calitățile estetice ale interioarelor, ci și funcționalitatea, durabilitatea și fiabilitatea subliniază calitatea produselor.

Natura în sine ne oferă cele mai bune soluții, cel mai important este să le aplicăm corect în practică. Mulți oameni de știință, ingineri și designeri sunt inspirați de ceea ce ne oferă natura. Produsele Sandalyeci combină tot ce e mai bun în lucruri pe care ne oferă natura, înmulțite cu cele mai bune realizări ale inginerilor.Nowy Styl - lideri ai secolului XXI

Astăzi compania „Nowy Styl” - lider în producția de fotolii și scaune în CSI și Europa de Est. Produsele Nowy Styl sunt solicitate de consumatori din mai mult de 20 de țări. Compania produce anual peste 4 milioane de fotolii și scaune.


Capacitatea de producție a companiei este imensă. Producerea se desfășoară pe o suprafață de 100.000 mp. Inginerii și specialiștii controlează procesul în toate etapele producției. Datorită acestui fapt, marca „Nowy Styl”  de mult timp este sinonimă cu cuvântul „calitate”.


O gamă largă de produse oferă soluții de înaltă calitate pentru majoritatea domeniilor. „Nowy Styl” este un oaspete binevenit atât în biroul managerului unei companii mari, cât și într-un birou mic. Mulți ani de experiență și control asupra tuturor etapelor de producție garantează cea mai înaltă calitate, indiferent de categoria de preț a mobilierului.


Echipa companiei „Nowy Styl” este sigură că oportunitatea de a împărtăși cele mai importante și interesante momente din viața consumatorilor: muncă, studiu, divertisment, petrecere a timpului liber - este principala lor realizare și cea mai valoroasă recompensă.

Magazinul online SCAUNE.MD (Acvilin Grup SRL) este distribuitorul oficial al produselor companiei „Nowy Styl” din Republica Moldova. Echipa SCAUNE.MD tinde să oferă cetatenilor Republicii Moldova cele mai bun mobilier.


În 2019, fondatorii Nowy Styl Group au câștigat concursul CEO BrandMe organizat de revista Forbes. Adam și Jerzy Krzanowski au fost premiați ca „Liderii secolului XXI”.Cum să alegeți un fotoliu pentru copil. Sfaturi de la experți Scaune.md

Atunci când alegeți un scaun pentru copilul Dvs., în primul rând, trebuie să înțelegeți pentru ce perioadă doriți ca scaunul să vă servească. Pentru un copil de 6-10 ani, puteți alege un scaun care va servi bine aproape până la 18 ani sau un scaun mai ieftin, doar pentru câțiva ani și apoi să îl înlocuiți.

Scaun perfect pentru copilul Dvs. corespunde la anumite cerințe:

Cu potențial mare de ajustare.

Un astfel de scaun crește împreuna cu copilul Dvs., adaptându-se la un organism ce crește. Un variant bun pentru oameni nu planifică mutarea și schimbările frecvente de mobilier, așa modele sunt mai scumpe, dar și servesc mai mult.

Respectă regula „unghiurilor drepte”.

Într-un fotoliu ales corect, unghiul în genunchi, partea inferioară a spatelui și coatele trebuie să fie de 90 de grade. Aceasta poziția este optimală pentru corp ce crește.

Are un spătar ergonomic.

Partea din spate a copilului ar trebui să se potrivească perfect la spătar unui scaun. Spătarul trebuie să repete forma naturală a corpului.Are un suport pentru picioare.

Este un criteriu important atunci când alegeți „scaunul perfect” pentru un timp îndelungat. De obicei, astfel de modele sunt mai scumpe, ca opțiune, puteți cumpăra un suport separat sau puteți să puneți câteva cărți groase, să obțineți poziția optimală.

De preferat, cu un design neutral.

Gusturile copilului se schimbă cu timp, trebuie să alegeți un model care copilul îi va place mult timp. Dacă copilul Dvs. dorește un scaun cu un desen mai aprins, puteți să procurați o husă separat. 

Un aspect important - materialele.

Toate materialele oferite de industria mobilieră au pro și contra. Discutați detalii când comunicați cu un consultant.

Potrivit tuturor copiilor Dvs.

Această regulă se aplică familiilor cu mai mulți copii. Posibilitatea de a regla flexibil scaunul permite mai multor copii să-l folosească.

O poziție confortabilă la masă îi oferă copilului:

 • Concentrație crescută.
 • Stimulează perseverența.
 • Îmbunătățirea circulației sângelui.
 • Protejarea sistemului musculo-scheletic.

                                                Învingeți disconfortul cu Scaune.mdScaun-cocon din ratan suspendat

Astăzi puține care cunosc că așa obiect de interior modern ca fotoliul suspendat a apărut în anii 50 al secolului trecut. Designer-ul danez Iorghen Ditzel a înventat acest model pentru fiica sa. Copilul a îndrăgit să petreaca timpul în el, citind sau jucînduse. În scurt timp acest model de fotolii deja a apărut pe rafturile magazinelor.


Mai tîrziu obiectul de mobilier a fost uitat, iar nudemult acest produs “nou” a început să ocupe poziții de top in vînzări. Acest model este nu doar unul practic dar și extrem de comod datorita dotarii cu perne moi. Design-ul ergonomic, materiale durabile și forma neobisnuita este cee ace atrage atenția majorității cumpărătorilor. Acest produs este nu altceva decît un loc comod împletit din rotang artificial, care se suspenda de carcasa cu ajutorul lantului. Fotoliile-cocon arată stilat și original.

Mulți copii se lasa adormiti de acest fotoliu, iar cei maturi se relaxeaza si iși indreapta gindurile in directii corecte.

Unii consumatori au dubii precum ca fotoliul nu va rezista greutatii unui matur, considerînd ca acesta este prevăzut pentru copii și adolescent. In fapt, fotoliile fiind la prima vedere fragil, in relitate pot suporta greutati de pina la 120kg. Insăși construcția este constituita din 3 elemente: coconul, bara de suspendare, baza. Toate componentele metalice sunt disponibile în cîteva culori.

                                                       Alegerea e a dumneavoastră!


Mecanisme pentru fotolii

Prețul unui scaun de birou depinde atât de calitățile sale externe, cât și de parametrii tehnici. Cu toate acestea, „partea leului” din costul unui scaun este mecanismul său. Vom vorbi despre el.


1. Mecanismul "PIASTRA". Piastra este cel mai simplu mecanism care funcționează numai în sus și în jos, prin reglarea mânerului, unde este apăsată supapa de ridicare a gazului. Instalat sub scaun. https://scaune.md/ro/5678802/

 


Pe multe scaune există și un mecanism de sprijin permanent pentru spate (Permanent contact), care conectează spatele scaunului și scaunul. Sub șurubul de plastic situat în dreapta utilizatorului este un arc. Când răsuciți, se contractă, înăsprirea spătarului sau invers, făcând mai ușoară înclinația. Cu celelalte două șuruburi, utilizatorul poate regla înălțimea spătarului, precum și muta spătarul la distanța dorită de scaun.


2. Mecanism de balansare "TILT" cu fixare. Acest mecanism este instalat pe multe scaune de director și seamănă cu un balansoar în intervalul 95 - 135 de grade. Cu o deviere completă a scaunului, picioarele persoanei așezate sunt rupte de pe podea (axa de înclinare este în mijlocul scaunului și marginea superioară se ridică la înclinare). La modelele mai scumpe, axa este compensată mai aproape de margine. Și acest lucru permite picioarelor să nu se ridice atât de mult, ceea ce este mai convenabil pentru utilizator.

Există trei reglaje în mecanismul TILT:
1. Scaunul este reglabil în sus și în jos, folosind o pârghie care acționează pe ascensorul de gaz.
2. Aceeași pârghie atunci când ajustați la dreapta, la stânga vă permite să „porniți mecanismul de balansare” sau să fixați scaunul în poziția de lucru - cu spatele drept.
3. Șurubul cu arc vă permite să reglați rigiditatea balansării, făcând balansul mai rigid pentru persoanele grele sau mai puțin rigid pentru lumină https://scaune.md/ro/5678788/


 


3. MULTIBLOCK - sunt plasate pe modele mai scumpe de scaune. Modifică unghiul scaunului în mod sincron cu modificarea unghiului spătarului, sub influența greutății utilizatorului, în cea mai optimă proporție (1: 3). Toate acestea asigură descărcarea coloanei vertebrale și așezarea pe scaune cu un astfel de mecanism este mult mai convenabil.

În plus, totul se adaugă prin fixarea scaunului în mai multe poziții (de obicei în 5), ceea ce este foarte convenabil pentru utilizator. De asemenea, folosind șurubul de sub scaun, puteți ajusta forța devierii spatelui în funcție de greutatea persoanei așezate. Efectul „anti-șoc” protejează împotriva basculării neașteptate sau lovirii spatelui scaunului atunci când este eliberat blocajul. Și, desigur, scaunul poate fi reglat în înălțime. https://scaune.md/ro/5678773/4. "ANYFIX" - mecanism foarte fiabil și funcțional.

Spre deosebire de Multiblock, este mai ieftin și vă permite să extindeți unghiurile de fixare posibile. Modul de balansare oferă o balansare liberă pe scaun cu posibilitatea de a regla forța de deviere sub greutatea persoanei așezate și de a fixa scaunul în orice poziție selectată. Sarcina estimată până la 120 kg.

Maneta dreapta:
- la apăsare - înălțimea scaunului este reglată;
  • sub presiune, scaunul coboară.
  • fără presiune în greutate (dacă te ridici de pe scaun) scaunul se ridică.

Maneta stângă:
- cu pârghia ridicată, mecanismul de balansare este activat;
- când pârghia face clic în jos - scaunul este blocat în poziția pe care ai ales-o
https://scaune.md/ro/5678696/


Anatomia scaunului

   În acest articol vom încerca să vă ajutăm din ce sunt fabricate scaune pentru calculator și la ce trebuie să acordați atenție la cumpărare.
Mulți cumpărători neglijează astfel de caracteristici precum: prezența unui mecanism bun cu ajustări, o pernă sub partea inferioară a spatelui sau o tetiere. De exemplu, un sincromecanism modern multifuncțional, cu fixări în diferite poziții, poate reduce semnificativ sarcina pe spate și poate adăuga confort.
Puteți alege un mecanism mai simplu și, prin urmare, mai puțin costisitor – mechanism de înclinare sau cum se mai numește - TILT. Cu acesta, scaunul balansa liber sau se va bloca în poziție orizontală.
Dacă nu ai nevoie de toate cele de mai sus și petreci foarte puțin timp pe scaun, atunci se va face un mecanism - o piastră, care reglează doar înălțimea scaunului.

   Scaun computer tapițerie. Pielea naturală este un material durabil, natural, care vă va dura mulți ani cu o îngrijire minimă. https://scaune.md/ru/5678683/

   Pielea ecologică - va dura mai puțin timp, dar este și plăcută la atingere și este apropiată de cea naturală în alte caracteristici.

   Piele artificială - un material mai ieftin decât pielea ecologică, are mai puține cicluri de abraziune și, în consecință, este mai puțin durabilă în utilizare. https://scaune.md/ru/5678750/

   Țesăturile utilizate la fabricarea scaunelor sunt de mai multe tipuri, variind de la simplă guler (preț mai mic, calitate mai mică, senzații mai puțin plăcute); la țesătură multistrat (respirabil). Dacă doriți să cumpărați un scaun din țesătură, vă recomandăm să studiați în detaliu problema tapițeriei. Este mai confortabil să stați pe o țesătură cu mai multe straturi sau cu o plasă simplă (în principal pe spate), scaunul are o rigiditate ideală și, așa cum a fost, aerisire naturală.    

   Ridicare cu gaz (sau cartuș pneumatic) - vă permite să ridicați sau să coborâți scaunele în medie cu 10-12 cm și să vă blocați în această poziție. Au dimensiuni diferite: mici, medii și mari.

Ascensoarele scurte pe gaz sunt amplasate în principal pe scaunele de conducere, deoarece au de obicei un scaun volumetric cu umplutură și, prin urmare, înălțimea de la podea până la scaun este convenabilă pentru persoana obișnuită.
Pe toate celelalte scaune există un cartuș mediu (standard). Ascensoarele cu gaze mari sunt rareori utilizate, de exemplu, pentru scaunele de casierie.https://scaune.md/ru/5678845/

   Baza integrală din plastic - un singur design realizat din diverși compuși plastici. În ciuda opiniei puternice despre fragilitate, cu o formulare potrivită, poate rezista la o sarcină de până la 1000 kg.https://scaune.md/ru/5678841/


Baze combinate - un design sudat metalic cu cinci fascicule este acoperit cu carcase de plastic. https://scaune.md/ru/5678805/

                                                                         


Baza cromată - construcție metalică cu acoperire cromată. Diferentele în oglindă strălucesc. https://scaune.md/ru/5678712/


Baza din aluminiu este una dintre cele mai scumpe soiuri atunci când aluminiu este ușor lustruit și acoperirea devine moale. https://scaune.md/ru/5678906/


   Roți de plastic. Negre pot zgâria podeaua în timpul utilizării îndelungate. Pentru a evita deteriorarea podelelor, puteți utiliza role speciale cu o inserție moale sau puteți folosi o covorașă de protecție sub scaun. Când înlocuiți roțile, acordați atenție diametrului arborelui! Pentru diferite cruci, acest diametru poate fi diferit.


                                                                                                     


   Cotiere. În primul rând, pentru confortul utilizării, pentru a scăpa de tensiune pe mâini în timpul funcționării. O excepție sunt scaunele pentru copii, unde cotierele nu sunt adesea instalate pentru a împiedica copilul să se învârtă peste scaun. Pot fi din plastic, metal, cu diferite suprapuneri, din lemn. De asemenea, pot avea ajustări suplimentare: schimbați înălțimea, mergeți înainte și înapoi, rotiți.


                                                                       


   Perna sub partea inferioară a spatelui. Pernele simple transversale sub partea inferioară a spatelui sunt disponibile pe multe scaune, sub formă de proeminență mică. Există, de asemenea, astfel de scaune în care role poate fi reglat în înălțime și adâncime. Adesea folosit pe modele cu spatele ochiurilor pentru a sprijini coloana vertebrală în poziția corectă.

   Tetieră. Dacă pe scaunul tău de lucru nu există tetiere, atunci pierzi ocazia de a oferi coloanei cervicale odihna necesară în timpul zilei. Prin urmare, atunci când cumpărați un scaun, acordați atenție prezenței acestei piese. În scaunele moderne, tetierele sunt fie sub formă de opțiune suplimentară (cu posibilitatea de reglare), fie de staționare.

Puteți cumpăra un scaun după criterii alese accesând magazinul online sau din showroom-ul Scaune.md ce se află în Chișinău.

Pentru ce scaunul este echipat cu mecanismul BIOSWING

Șezutul pe scaun pentru o lungă perioadă de timp, creează adesea disconfort, dureri de spate și dureri musculare. Pentru a scăpa de aceste probleme, inginerii de la HAIDER BIOSWING au sugerat utilizarea elementelor de înclinare cu sensibilitate ridicată - integrate într-un mecanism 3 dimensional . Acesta captează și transformă automat impulsurile vitale minore, cum ar fi bătăile inimii, respirația, într-o mișcare cu o anumită frecvență biologică, acționînd funcția posturală a sistemului nervos central - în special activarea părților sistemului musculo-scheletic, care nu impune efortul fizic. Mecanismul BIOSWING activează și antrenează mușchii, articulațiile și discurile intervertebrale ale sistemului musculo-scheletic.