Mecanismele de bază ale scaunelor de birou.


Mecanismul unui scaun de birou determină funcționalitatea, variabilitatea setării și ajustării scaunului pentru sarcinile și dimensiunile utilizatorului. Atunci când alegeți un fotoliu pentru lucru la un computer, o atenție specială trebuie acordată mecanismului. 

Mecanismul este dispozitivul unui anumit model de fotoliu care determină confortul și funcționalitatea în timpul utilizării. Este important să înțelegem că în multe modele pot fi instalate mai multe mecanisme simultan.

„RIDICARE ȘI ROTARE”.

De asemenea, acest mecanism este adesea numit „Lift cu gaz” sau “gas lift”. Acest mecanism permite utilizatorului să schimbe înălțimea fotoliului și să se rotească la 360 de grade. Un dispozitiv similar este tipic pentru toate modelele moderne de fotolii. Un mâner sub scaun este folosit pentru a controla acest mecanism.


 


„CONTACT PERMANENT”.


Cel mai masiv și popular mecanism care des se folosește în mobilierul modern. Un must have pentru un scaun de birou modern. Funcționalitatea mecanismului vă permite să fixați spătarul scaunului în poziția de lucru sau să îl puneți în modul de balansare liberă. Sarcina principală a acestui mecanism este de a asigura contactul constant al spătarului fotoliului cu spatele utilizatorului și de a oferi în așa mod sprijin coloanei vertebrale.

„FREESTYLE”.


Scaunul pentru lucrul cu mecanismul FREESTYLE se distinge prin capacitatea de a garanta contactul permanent al spătarului utilizatorului cu spătarul scaunului, această soluție asigură sprijinul coloanei vertebrale pe tot parcursul a zilei de lucru. Un astfel de mecanism poate fi considerat o noutate în industria mobilei, întâlnită de obicei la modelele segmentului de preț mediu și uneori ridicat. Un astfel de mecanism poate fi comutat într-un mod de balansare constant și menține contactul între spătar și spatele utilizatorului, funcționalitatea acestui model asigură, de asemenea, capacitatea de a regla forță retroactivă.


„FREELOCK +”.

O caracteristică distinctivă a acestui mecanism este funcția de fixare a scaunului în orice poziție. Aceasta este o caracteristică importantă, deoarece utilizatorul are ocazia să ia cea mai optimă poziție pentru lucru mai efficient, în timp ce nu există nicio limitare a numărului de poziții posibile. Există, de asemenea, capacitatea de a schimba înălțimea spătarului scaunului și capacitatea de a fixa spătarul scaunului sub orice unghi.

"TILT".

Dacă inginerii proiectează un fotoliu directorial executiv sau un scaun ergonomic, atunci deseori aleg acest mecanism. Popularitatea se datorează funcționalității sale largi și, în același timp, fiabilității ridicate. Mecanismele, „TILT” vă permit să transferați scaunul în modul de balansare liberă, caracteristică cheie a acestui mecanism este capacitatea de a activa modul de setare a forței retroactive în dependența de greutatea a utilizatorului, oferind astfel un confort sporit.

„ANYFIX”.

De fapt, mecanismul „ANYFIX” este același „TILT”, doar puțin mai complicat. Diferența cheie este capacitatea de a fixa fotoliu în orice poziție convenabilă pentru utilizator. Acest mecanism vă permite să activați modul balansare liberă, completat de funcția de adaptare la greutatea utilizatorului.

 


„MULTIBLOCK”.

Acest mecanism se găsește cel mai adesea în mobilierul scump și premium. Mecanismul deschide toate funcționalitățile sistemelor anterioare: modul de balansare liberă cu reglare pentru greutatea utilizatorului și capacitatea de a fixa scaunul în patru poziții, o caracteristică importantă a acestui mecanism este sistemul anti-șoc, datorită căruia, după deblocare, spătarul își păstrează poziția inițială. Această soluție este concepută pentru a proteja utilizatorul de lovituri pe spate în caz de deblocare accidentală sau neglijentă.„SINCROMECANISM”.

Acest mecanism este o soluție premium utilizată în mobilierul de cea mai înaltă categorie. Acest mecanism are mai multe moduri de deviere a spătarului, are o funcție anti-șoc și oferă o deviere sincronă a spătarului și a scaunului într-un raport de 2 la 1.