Cum să alegeți o masă pentru bucătărie. Sfaturi de la experții din Scaune.md


Masa în bucătărie sau sufragerie este un loc în care familia și prietenii se adună împreună pentru a lua masa, a împărtăși ultimele știri importante pentru întreaga familie sau pur și simplu pentru a savura momentele plăcute. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că mulți oameni aleg cu atenție masa. Dar, nu uitați cât de importantă este această alegere, deoarece o masă de înaltă calitate vă va servi mulți ani, iar o alegere greșită duce nu numai la pierderi financiare, ci și la o dispoziție scăzută. 

Cel mai rău lucru este dacă ați cumpărat deja un produs de calitate rea și sînteți nevoiți să-l folosiți timp de mulți ani.

Am adunat sfaturi de la experții Scaune.md pentru a vă ajuta să evitați greșelile obișnuite atunci când alegeți o masă pentru bucătărie.

Cum să alegeți un stil de masă.

Nu este vorba doar de estetică și de design utilizat în proiectarea și crearea unei mesei, ci în primul rând despre stilul vostru de viață. Modul în care vă comportați în familie și societate ar trebui să se reflecte în toate deciziile dvs., în special în alegerea produsului care vă va servi mult timp, precum masa în bucătărie.
Un alt aspect important este stilul preexistent al bucătăriei sau al sufrageriei. Produsul pe care îl alegeți trebuie să fie țesut organic în spațiu.

Alegeți o masă în bucătărie sau sufragerie pe baza funcției sale.

Trebuie să faceți alegerea în funcție de sarcinile pentru care folosiți spațiu în bucătărie și de locul unde se află masă. Dacă familia voastră des se strânge la masă, și spațiul vă permite, atunci o masă spațioasă care poate găzdui toți membrii familiei dvs. este perfectă pentru. Sunteți liberi să alegeți modelele cu design sofisticat.

Dacă, totuși, alegeți o masă pentru o bucătărie mică și de multe ori nu numai mâncați doar la masă, ci și gătiți. În așa caz vă recomandăm cu să alegeți mese cu un design mai neutru și materiale mai rezistente. O astfel de masă vă va încânta mai mult timp și va economisi spațiu prețios.

Cum să alegeți dimensiunea mesei pentru bucătărie.

Adesea, cumparatorii aleg dimensiunea mesei pe baza dimensiunii camerei în care va fi amplasat mobilierul, uitând complet să țină cont de sarcinile pe va rezolva masă aleasă. De exemplu, dacă rareori găzduiți mulți oaspeți, iar în restul timpului stați la masă într-un grup mic, alegeți o masă pliabilă. Așa model va economisi spațiu în casa dvs. și va crea mai mult loc pentru alte activități.

Ce formă de masă să alegeți pentru bucătărie.

Există două forme clasice de masă -  formă rotundă sau pătrată. De fapt, aceasta este o alegere destul de dificilă și importantă, fiecare opțiune are avantaje și dezavantaje pe care trebuie să luați în considerare când alegeți un anumit produs.

De exemplu: o masă rotundă, cu o dimensiune similară, va găzdui mai multe persoane, menținând în același timp capacitatea de a se deplasa liber în jurul camerei. În același timp, la o masă pătrată sau dreptunghiulară, cu o dimensiune similară, găsiți mai mult spațiu pentru mâncare. Respectiv, o masă rotundă înseamnă mai mult loc pentru bucate, iar, o masă pătrată - mai mult loc pentru oaspeți.

Alegerea între masa ovală sau dreptunghiulară se bazează pe sarcinile și spațiul în care va fi amplasată aceasta. Dacă de multe ori primiți oaspeți și aranjați sărbători cu o familie numeroasă, atunci masa rotundă, este cel mai probabil, potrivită pentru dvs. În caz contrar, acordați o atenție specială meselor pătrate sau optați pentru o variantă din “mijlocul de aur” și alegeți o masă ovală.

Învingeți disconfortul împreună cu Scaune.md