Anatomia scaunului

   În acest articol vom încerca să vă ajutăm din ce sunt fabricate scaune pentru calculator și la ce trebuie să acordați atenție la cumpărare.
Mulți cumpărători neglijează astfel de caracteristici precum: prezența unui mecanism bun cu ajustări, o pernă sub partea inferioară a spatelui sau o tetiere. De exemplu, un sincromecanism modern multifuncțional, cu fixări în diferite poziții, poate reduce semnificativ sarcina pe spate și poate adăuga confort.
Puteți alege un mecanism mai simplu și, prin urmare, mai puțin costisitor – mechanism de înclinare sau cum se mai numește - TILT. Cu acesta, scaunul balansa liber sau se va bloca în poziție orizontală.
Dacă nu ai nevoie de toate cele de mai sus și petreci foarte puțin timp pe scaun, atunci se va face un mecanism - o piastră, care reglează doar înălțimea scaunului.

   Scaun computer tapițerie. Pielea naturală este un material durabil, natural, care vă va dura mulți ani cu o îngrijire minimă. https://scaune.md/ru/5678683/

   Pielea ecologică - va dura mai puțin timp, dar este și plăcută la atingere și este apropiată de cea naturală în alte caracteristici.

   Piele artificială - un material mai ieftin decât pielea ecologică, are mai puține cicluri de abraziune și, în consecință, este mai puțin durabilă în utilizare. https://scaune.md/ru/5678750/

   Țesăturile utilizate la fabricarea scaunelor sunt de mai multe tipuri, variind de la simplă guler (preț mai mic, calitate mai mică, senzații mai puțin plăcute); la țesătură multistrat (respirabil). Dacă doriți să cumpărați un scaun din țesătură, vă recomandăm să studiați în detaliu problema tapițeriei. Este mai confortabil să stați pe o țesătură cu mai multe straturi sau cu o plasă simplă (în principal pe spate), scaunul are o rigiditate ideală și, așa cum a fost, aerisire naturală.    

   Ridicare cu gaz (sau cartuș pneumatic) - vă permite să ridicați sau să coborâți scaunele în medie cu 10-12 cm și să vă blocați în această poziție. Au dimensiuni diferite: mici, medii și mari.

Ascensoarele scurte pe gaz sunt amplasate în principal pe scaunele de conducere, deoarece au de obicei un scaun volumetric cu umplutură și, prin urmare, înălțimea de la podea până la scaun este convenabilă pentru persoana obișnuită.
Pe toate celelalte scaune există un cartuș mediu (standard). Ascensoarele cu gaze mari sunt rareori utilizate, de exemplu, pentru scaunele de casierie.https://scaune.md/ru/5678845/

   Baza integrală din plastic - un singur design realizat din diverși compuși plastici. În ciuda opiniei puternice despre fragilitate, cu o formulare potrivită, poate rezista la o sarcină de până la 1000 kg.https://scaune.md/ru/5678841/


Baze combinate - un design sudat metalic cu cinci fascicule este acoperit cu carcase de plastic. https://scaune.md/ru/5678805/

                                                                         


Baza cromată - construcție metalică cu acoperire cromată. Diferentele în oglindă strălucesc. https://scaune.md/ru/5678712/


Baza din aluminiu este una dintre cele mai scumpe soiuri atunci când aluminiu este ușor lustruit și acoperirea devine moale. https://scaune.md/ru/5678906/


   Roți de plastic. Negre pot zgâria podeaua în timpul utilizării îndelungate. Pentru a evita deteriorarea podelelor, puteți utiliza role speciale cu o inserție moale sau puteți folosi o covorașă de protecție sub scaun. Când înlocuiți roțile, acordați atenție diametrului arborelui! Pentru diferite cruci, acest diametru poate fi diferit.


                                                                                                     


   Cotiere. În primul rând, pentru confortul utilizării, pentru a scăpa de tensiune pe mâini în timpul funcționării. O excepție sunt scaunele pentru copii, unde cotierele nu sunt adesea instalate pentru a împiedica copilul să se învârtă peste scaun. Pot fi din plastic, metal, cu diferite suprapuneri, din lemn. De asemenea, pot avea ajustări suplimentare: schimbați înălțimea, mergeți înainte și înapoi, rotiți.


                                                                       


   Perna sub partea inferioară a spatelui. Pernele simple transversale sub partea inferioară a spatelui sunt disponibile pe multe scaune, sub formă de proeminență mică. Există, de asemenea, astfel de scaune în care role poate fi reglat în înălțime și adâncime. Adesea folosit pe modele cu spatele ochiurilor pentru a sprijini coloana vertebrală în poziția corectă.

   Tetieră. Dacă pe scaunul tău de lucru nu există tetiere, atunci pierzi ocazia de a oferi coloanei cervicale odihna necesară în timpul zilei. Prin urmare, atunci când cumpărați un scaun, acordați atenție prezenței acestei piese. În scaunele moderne, tetierele sunt fie sub formă de opțiune suplimentară (cu posibilitatea de reglare), fie de staționare.

Puteți cumpăra un scaun după criterii alese accesând magazinul online sau din showroom-ul Scaune.md ce se află în Chișinău.