5 moduri de a face fotoliu de birou mai confortabil.


Simțiți disconfort în timp ce lucrați pe un fotoliu pentru computer? Nimic nu este pierdut. Există câteva moduri simple pentru a vă ajuta să lucrați mai confortabil. Folosiți fotoliu de lucru confortabil, creșteți nivelul de confort.


Iată câteva sfaturi simple, dar eficiente, pentru a face orice fotoliu mai ergonomic și mai confortabil.

Asigurați-vă că fotoliu este setat la înălțimea corectă.


O înălțime potrivită pentru un scaun de birou este atunci când picioarele Dvs. sunt pe podea și genunchii sunt indoiti la un unghi de 90 de grade. În această poziție, genunchii ar trebui să fie la un nivel cu șoldurile.

Nu subestimați efectele negative ale unui fotoliu de birou poziționat necorespunzător. Când scaunul este prea înalt, picioarele utilizatorului vor atârna de podea, ducând la amorțeală, disconfort și circulație slabă în partea posterioară a coapselor.


Când scaunul este prea jos, există o presiune crescută pe spate pe măsură ce șoldurile se îndoaie pentru a menține genunchii mai sus. Acest lucru poate duce la dureri de spate.

Examinați setările scaunului și experimentați cu ele.


Este posibil să nu vă dați seama de ani de zile că scaunul Dvs. de birou are personalizări suplimentare. Există oameni care urăsc să testeze fotoliu de teamă să nu-l strice. Între timp, spatele poate suferi.

Experimentați cu toate mânerele și pârghiile găsite în multe scaune moderne de birou, asigurați-vă că încercați cu adevărat totul pentru a găsi cea mai confortabilă combinație. Căutarea setării perfecte poate dura câteva zile.

De exemplu, simpla reglare a înclinării scaunului pentru a funcționa înapoi la câteva grade față de poziția verticală în timp ce stați așezat, poate reduce semnificativ presiunea asupra coloanei vertebrale.


Cumpărați o pernă lombară externă.


Dacă fotoliul Dvs. este incomod, dar nu vă dați seama de ce, este probabil că vina este un sprijin lombar slab. La fotolii de birou deseori lipsește suport lombar, sau acest suport este fix, ceea ce obligă utilizatorul să lucreze într-o anumită poziție. Nu este de mirare că mulți dintre noi suferim de dureri de spate la sfârșitul zilei.

Soluția? Luați o pernă lombară. Sunt portabile, ieftine și fac minuni transformând un scaun de birou incomod într-un scaun mai ergonomic.

Cercetările au arătat că scaunele de birou cu perne lombare externe sunt eficiente în îmbunătățirea confortului pentru persoanele care suferă de dureri de spate. 

Găsiți modalități de a vă îmbunătăți șezutul.


O altă sursă obișnuită de disconfort pe scaunele de birou este șezutul. Poate fi fie prea dur, prea subțire fără suficientă căptușeală, sau pur și simplu nu are contururile potrivite pentru a vă distribui uniform greutatea corporală.

Din fericire, la fel ca în cazul suportului lombar, acest lucru poate fi de obicei fixat prin achiziționarea unei perne externe pentru fotoliu.

Multe perne exterioare ale scaunelor au un centru ridicat și un decupaj în spate. Aceste caracteristici pot ajuta la stabilizarea bazinului și la reducerea presiunii în zona coapsei atunci când stați.


Folosiți accesorii pentru cotiere.


În cele din urmă, încercați să remodelați cotierele scaunului de birou dacă acestea sunt incomode. Pe scaunele mai ieftine, cotierele sunt de obicei din plastic sau prea scurte pentru a susține în mod corespunzător toate antebrațele.

Brațele noastre (inclusiv mâinile noastre) reprezintă aproximativ 10% din greutatea corporală. Lipsa suportului sau odihna pe o suprafață dură cu siguranță va mări disconfortul.

Există multe tipuri de huse pentru cotiere pe piață. Cel mai adesea sunt montate deasupra cotierelor existente pentru a le face mai moi sau alungite pentru a oferi sprijin întregului antebraț în diferite poziții.

O cotieră bună poate transforma instantaneu cotierele incomode de pe scaunul de birou în cele găsite pe scaunele executive mai prestigioase.

Dacă vă gândiți cum să creșteți confortul și să vă îmbunătățiți sănătatea folosind un scaun pentru lucrul la computer, înțelegeți rolul important pe care îl joacă mobilierul în viața noastră. Acordați atenție sortimentului bogat de mobilier ergonomic din Scaune.md.

Învinge disconfortul cu Scaune.md